Na 2020, een jaar waarin geen avond4daagse is gehouden, zou 2021 alsnog het jaar van de 76e Avond4daagse van Groningen worden. Helaas gooit, net als afgelopen jaar, het corona virus roet in het eten en zijn alle evenementen tot 1 juni 2021 niet teogestaan. De avond4daagse zal in 2021 dus helaas ook niet door gaan.

Als bestuur hebben wij een wel overwogen beslissing gemaakt om de Avond4daagse niet door te laten gaan, in plaats van te verplaatsen. De Avond4daagse direct na de zomervakantie houden zou een te korte tijd geven aan de scholen om de deelnemende kinderen op te laten geven en in te schrijven. In september of oktober een Avond4daagse houden geeft al gauw problemen met onder andere de veiligheid door het eerder donker worden, waardoor groepen en verkeersregelaars in het donker op pad moeten. Deze en nog enkele andere punten, waaronder de onduidelijkheid over de duur van de huidige situatie, hebben ons doen besluiten de Avond4daagse niet door te laten gaan.

Namens het bestuur en alle vrijwilligers wensen wij iedereen heel veel sterkte en gezondheid toe in de deze bizarre periode.

Tot in 2022 bij de 76e Avond4daagse!